Yaya Maisarah ♥

Yaya Maisarah ♥

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

Exchange links?





salah sanjung orang}
March 25, 2014 | 11:56 PM | 0Comment

Sape perasan , orang zaman sekarang sanjung orang yang salah .
maksud aku , korang sanjungi orang yang tak patut disanjung .
(takde kena mengena dengan politik ye harap maklums)
Aku ada zaman kena bash .
aku ingat, masa tu semua orang benci aku . SEMUA . sampai kawan yang aku ada, cuma chocolate . haha yup . bukan diary, bukan phone, bukan best friend. chocolate . lifeless kan aku ?
masatu aku sebilik dengan odah , didot ngan rayyan .
zaman tu buat aku berubah . aku jadi takut nak berdiri . takut nak buat semua benda . aku takut orang fikir buruk pasal aku walaupun sebenarnya aku tak patut fikir apa yang orang cakap pasal aku . but my mind keep saying , "behave . dah cukup banyak dah benda buruk yang diaorang cakap pasal kau , yaya " 
tu apa yang aku sentiasa ingatkan diri aku . sometimes i thought it is too much . like, aku rasa bodoh bila aku takut nak buat something yang betul . tapi tu dah jadi sikap aku . aku takut dengan apa yang orang fikir . aku rasa masatu semua orang dah cop kat dahi aku yang aku ni teruk . semua orang tanak terima perubahan aku . in fact sampai sekarang . aku rasa diaorang masih fikir aku macamtu . kadang kadang ada lah jugak aku luahkan kat kengkawan aku and dorang kata takde pun . dorang dah lupa semua tu . dorang dah tak anggap aku macam tu . tapi masalahnya, aku yang hukum diri aku sendiri . aku yang anggap diri aku teruk . aku yang takut nak buat apa apa sebab aku fikir diri aku sangat teruk . 
sumpah aku cakap , zaman dorang bash aku sangat sangat sangat bagi kesan kat aku . sampai sekarang .
so apa kena mengena dengan sanjung orang yang salah ?
didot .
odah .
hani .
budak sekolah aku tahu apa jadi dengan diaorang . diaorang dulu budak hot . in fact sampai sekarang pun . semua orang sayang diaorang . sampaikan diaorang buat kes pun , batch aku sanggup buat perjumpaan batch ramai ramai untuk bersihkan nama dorang sedangkan diaorang dah buat benda yang haram . sorry . tapi tu kenyataan .
aku tak nafikan , aku sayang those three . 

and semua orang sayang those three .

yes, mungkin korang tak patut hukum dorang atas kesalahan yang dah lepas . okay tu aku faham .

tapi korang hukum aku sampai aku rasa aku tengah tunggu masa untuk ke tali gantung
meanwhile diaorang yang buat benda yang dilaknat Allah , yang jauh lagi teruk dari aku, yang HARAM, DOSA BESAR segala bagai , korang masih sanjung . 

hari terakhir dorang kat sekolah sebelum kena pindahkan,
korang sanggup satu batch pakai jubah hitam . kononnya berkabung .

tak . aku tak cemburu . 
and aku faham . aku pun sayang dorang .
cuma, 
aku rasa tak patut . salah yang kecik korang besarkan sampai orang tu kena kemurungan,
orang yang berzina korang sanjung , berkabung untuk dorang bagai .

okay sorry . dah tertype terlampau panjang . but ni semua apa yang ada dalam hati aku and aku takkan padam balik .

sebab aku rasa it is time for me to let it all out .
again , sorry . sorry kat odah didot hani . sorry kat semua orang .

assalamualaikum .