Yaya Maisarah ♥

Yaya Maisarah ♥

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

Exchange links?





Tutorial : Wishlist}
December 30, 2013 | 1:34 AM | 0Comment

Memang trending sekarang letak wishlist kat blog kan?
lagi lagi time dah nak new year ni . mesti la korang nak letak wishlist azam tahun baru bagai.

macam niii 


Belajar naik kuda
Nikon DSLR
Belajar guitar and piano
sugar glider

Ha nampak ? best kan .
so lemme teach uolls cara buat wishlist ni okay

Dashboard >> Design >> Page element >> Add gadget

Click HTML/ Javascript

Pastu paste mendealah ni dalam kotak tu

<form name=Wishlist>
<input type="checkbox" name="mybox" value="one" checked />Belajar naik kuda<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="two" checked />Nikon DSLR<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="three" checked />Belajar guitar and piano<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="four" disabled />Sugar glider<br />
</form>
Note ! 

yang warna biru tu, tukar dengan :-

Checked (kalau nak tick)
Disabled (kalau untick)

Kalau yang kuning tu pulak, tukar dengan korang punya wish.

Senang tak senang tak ?

Selamat mencuba . hohoho .